Soorten voorstellingen

Theater is niet alleen het brengen van een aangekleed toneelstuk, maar kan zich op vele manieren manifesteren.  Een eenvoudige kleine presentatie voor publiek, een aangeklede voordracht in de kinderboekenweek, een fragment van een verhaal. Niet altijd groots uitgepakt, maar soms juist ook klein en even tussendoor. Dat maakt het echt niet minder ‘theater’ of minder interessant voor de spelers. Juist ook die ervaringen dragen ze nog lang met zich mee.

In dit menu 21 ideeën voor theaterprojecten voor spelers van 4-104 jaar. Bedoeld voor mensen die in onderwijs, vereniging e.d. met spelers theateractiviteiten ontwikkelen.  Ze staan steeds beknopt beschreven in een stappenplan met aandachtspunten, zodat je snel aan de slag kunt. Omdat veel zaken elkaar overlappen kom je weer regelmatig links tegen naar andere delen van deze website.
Het gaat in dit menu vooral ook inhouden, en voorstellen om die inhouden te presenteren. Je kunt het plan van aanpak vaak overnemen om er een eigen draai aan te geven.

De leeftijdsaanduiding is altijd bij benadering.
Ook staat er bij benadering hoeveel bijeenkomsten je met een project kwijt bent.
Een bijeenkomst is minimaal 70-90 minuten en maximaal een dagdeel. Hoeveel je in een bijeenkomst kunt doen is van veel zaken afhankelijk waarvan de meest doorslaggevende de sociale structuur en bereidheid van je spelersgroep is (spelervaring is van ondergeschikt belang daaraan).